Sundejte mě!

S politiky na kole.Zdroj: Deník/ Michal FantaSedm lídrů kandidátek se včera dopoledne sjelo k mostu v hradeckých Pláckách, aby společně absolvovali cestu na kolech do Smiřic, a už na první pohled bylo zřejmé, že jejich přístup k cyklistice je velmi rozdílný. „Neseděl jsem na tom dvacet let,“ informoval přítomné poslanec a starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD). Když si postěžoval na nepohodlné sedlo, dostal od nadšenějších cyklistů doporučení pořídit si sedlo gelové, což mu v jeho momentálních problémech příliš nepomohlo. Bral je však s humorem a při příjezdu do Předměřic vzbudil všeobecné veselí svým voláním: „Sundejte mě z toho!“ Hezké počasí a debaty s ostatními lídry mu naštěstí daly na strasti se sedlem zapomenout.

Žena v čele pelotonu

S politiky na kole.Zdroj: Deník/ Michal FantaKlára Dostálová (ANO) přijela na bílém elektrokole. „To víte, na ty kopečky, co máme okolo Hořic, je to lepší,“ smála se. Ostatní účastníky její kolo očividně zaujalo a vyzvídali podrobnosti o jeho technických parametrech. Šlo jednoznačně o stroj kvalitní, protože jeho majitelka jela celou cestu společně s poslanci Ivanem Adamcem (ODS) a Zdeňkem Ondráčkem (KSČM) v čele pelotonu. Muži ovšem elektrokolo nesedlali a Zdeněk Ondráček měl navíc už při odjezdu z Plácek v nohách ranních 27 kilometrů.

Příliš živá přední brzda

S politiky na kole.Zdroj: Deník/ Michal FantaCo by to bylo za cyklovýlet bez malého karambolu? Na tom našem jej obstaral místopředseda vlády Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), když prudce zabrzdil v Lochenicích. „Příliš živá přední brzda,“ vysvětlil příčinu svého pádu. Na přerušení výletu ovšem ani nepomyslel. Omyl si oděrky, prohlásil: “Blonďák nezná bolest,“ a pokračoval v jízdě.

S politiky na kole.
„Musíme táhnout za jeden provaz,“ tvrdí politici nejen kvůli dálnici

Ucházejí se o křeslo v parlamentu. Deník jim položil deset otázek
Sedm politických stran, sedm lídrů kandidátek pro nadcházející volby do poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Deset témat, která vás zajímají. Zeptali jsme se za vás.
(Odpovědi v přehledné grafice najdete v tištěném Deníku na straně 3.)