Novinkou je zejména mycí centrum stravovacího provozu, které nahradilo 20 let staré zařízení, vyměněné jsou stoly i židle a kapacita jídelny se po stavebních úpravách zvýšila z 392 na 482 míst.

„Nová linka výrazně zvýšila kapacitu mytí nádobí až na tisíc sad za hodinu. Zlepšila také pracovní podmínky pracovníků stravovacího odboru. Moderní technologie nabízí použití sušičky, drtičky a lisu na zbytky, který pomůže snížit množství produkovaného odpadu,“ uvedl provozně technický náměstek Fakultní nemocnice v Hradci Králové Zdeněk Chaloupka.

Součástí stavebních prací byly také úpravy vzduchotechniky, chlazení a osvětlení.

Robot pomáhá při operacích.
Hradecká Fakultní nemocnice zdvojnásobí počet robotem asistovaných operací

Rekonstrukce začala 19. června a skončila koncem srpna, zaměstnanci mezitím mohli využít nabídku chlazené stravy. Navýšení kapacity jídelny pomůže snížit fronty zaměstnanců čekajících na oběd v exponovaných časech.

Jídelna po opravě. K dispozici má novou mycí linku.Jídelna po opravě. K dispozici má novou mycí linku.Zdroj: archiv FN HK

Stravovací odbor hradecké nemocnice uvaří ročně 630 tisíc jídel pro zaměstnance a dalších 360 tisíc jídel pro pacienty. Zaměstnanci odboru ve všední den připraví pro pacienty i zaměstnance průměrně zhruba 3 700 jídel.