Policisté následovali ženu do jejího bydliště, odkud nechtěl dobrovolně odejít 32letý bývalý přítel. Úřední autorita na něj sice na chvíli zapůsobila, pak ale odmítl s policisty spolupracovat, takže nakonec museli k předvedení na služebnu použít donucovací prostředky.

„Tam se muž podrobil orientační zkoušce na drogy, která byla negativní, a dechové zkoušce na alkohol, která prokázala jedno promile v jeho dechu. Mladá žena nadýchala 0,6 promile a uvedla, že kromě fyzické potyčky jí bývalý přítel rozbil i její televizor,“ popsala mluvčí policie Eva Prachařová. Policisté incident zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití a přestupek proti majetku. Pak již zklidněného mladíka propustili k dalšímu jednání na svobodě.

„Tanečník“ posprejoval sloup lampy, fasády domů i zvonky

Jaroměř - O tom, že sprejerství je velkým problémem téměř každého města a velmi špatně se odhaluje, by mohli vyprávět i jaroměřští městští strážníci. Uplynulou sobotu 13. ledna po 23. hodině zaznamenali na kamerovém systému skupinku osob v Jaromírově ulici. Nejprve jejich pozornost upoutal jeden z mladíků, který se pohyboval poměrně nestandardně po vozovce. Tento „tanečník“ držel v ruce stříbrnou nádobku. Podezření, že se jedná o sprej, se záhy potvrdilo, když mladík posprejoval sloup lampy veřejného osvětlení. Hlídky vyslané na místo pak odhalily poškozené fasády domů i domovní zvonky. Hlídka pak mladíky dohledala v jednom z domů a předala celou věc k dořešení jaroměřským policistům. „K osobě pachatele můžeme uvést, že v minulosti byl již několikrát řešen hlídkami městské policie například pro poškozování veřejně prospěšného zařízení,“ sdělili strážníci.