Jednapadesátiletý muž však vinu odmítl a na místě se odvolal. Hájil se tím, že se na něj jeho dvě vlastní i dvě nevlastní děti domluvily a přesvědčily svou matku - jeho družku (47), aby se k nim připojila.

Podle obžaloby se muž nejvíce provinil na nezletilé dceři své družky. Čtrnáctiletou dívku od roku 2015 do roku 2016 sexuálně obtěžoval a navíc jí hrozil, že pokud mu nebude po vůli, ublíží členům rodiny. Hrozbou, že její sourozence a matku zabije , se jí prý také snažil zabránit v tom, aby o zneužívání někomu řekla.

Hrozil, že jim vypíchne oči a vyhodí je z okna

Když začala případ vyšetřovat policie, muž na dívku naléhal, aby vše odvolala.

„Opakovaně ji nutil stáhnout oznámení, která v souvislosti s jeho chováním učinila na policii s tím, že ji jinak zbije,“ uvedla státní zástupkyně Lucie Žabková.

Navíc prý po ní požadoval telefonní číslo jejího domnělého chlapce. Odůvodňoval to tím, že ji chce mít dceru jen pro sebe, a hrozil jí, že pokud mu telefonní číslo nedá, bude ji prodávat.

Násilí a hrozbám však byli podle státní zástupkyně vystaveni i další členové rodiny. Když ho děti nechtěly poslouchat, hrozil jim, že je podřeže, vypíchne jim oči nebo je vyhodí z okna. K tomu naštěstí nedošlo, ale muž děti bil, dusil je polštářem nebo ničil zařízení bytu.

Družku tahal za vlasy, fackoval ji, škrtil a bil pěstmi do obličeje. Mlátil a fackoval i svou mladičkou dceru, která v té době byla těhotná.

K výčtu jeho trestných činů přibylo i porušování domovní svobody, když v době, kdy už s rodinou nebydlel, násilím vnikl do bytu a přespal tam.

Státní zástupkyně ho navíc viní i z toho, že šířil nebezpečnou chorobu. Ačkoli věděl, že trpí hepatitidou typu C, měl nechráněný pohlavní styk se svou družkou.

Děti prý kouřily trávu a nechodily do školy

Obžalovaný však všechna nařčení odmítl. Podle něj jde o komplot ze strany dětí a družky. „Vzájemně se na tom domluvili a udali mě. Vadilo jim, že je napomínám, aby můj syn nedával nevlastnímu bratrovi hulení,“ prohlásil obžalovaný.

U soudu tvrdil, že se snažil dětem zabránit v tom, aby užívaly drogy, ale nevlastní dcera a syn kouřili trávu a nechodili do školy. „Družce jsem hrozil, že ji udám na sociálku, protože ví, že děti berou drogy,“ řekl.

Distancoval se i od obvinění z pohlavního zneužívání. Nevlastní dceru prý navedli její sourozenci.

Krajský soud v Hradci Králové však nepřesvědčil. Senát poslal muže, který už byl desetkrát trestaný, na šest let do věznice. Muž se odvolal, státní zástupkyně si ponechala lhůtu.

Udělali ze mě psychopata

Podle obžalovaného muže se na spiknutí rodiny podílela i sestra jeho družky, která ho prý neměla ráda. „Nesnesla mě. Když měla přijít na návštěvu, družka mi řekla, abych odešel.“ stěžoval si soudu.

Jednou na něj prý sestra poslala policii, které tvrdila, že družku mlátí. Jindy policie přijela na popud jeho nevlastní dcery, která ohlásila, že matku drží jako rukojmí.

Nátlak sestry a dětí, které měly obavy, že je muž chce udat kvůli drogám, družka podle obžalovaného nevydržela. „Oni ze mě udělali vyloženýho psychopata,“ stěžoval si soudcům Když jí prý navíc odmítl dát peníze na advokáta, kterého potřeboval jejich syn, rozešla se s ním.