Zatím posledním vykázaným, který musel opustit společnou domácnost, byl dvaačtyřicetiletý muž. Ten v rodinném domě na Novo- bydžovsku přes dva roky slovně a fyzicky napadal manželku.

Muž prvně na čtyřyačtyřicetiletou manželku slovními sprostými urážkami a fyzickými útoky, při kterých ženu strkal, chytal za ruce nebo fackoval, zaútočil v říjnu 2009. V průběhu těchto let své agresivní chování několikrát zopakoval.

Při posledním útoku muž nejprve manželku napadl slovně. Pak ji chytil za ruce a chtěl ji udeřit pěstí do hlavy. Zabránit mu v tom chtěl jeho třináctiletý nevlastní syn. V tu chvíli se hněv útočníka obrátil právě proti němu. Na chlapce začal křičet a pak ho kopat. Potom hocha uhodil ho hlavy tak silně, až upadl do prosklených dveří. Přitom utrpěl drobné řezné poranění na čele. Nakonec se matce se synem podařilo utéct z bytu. Noc přečkali u příbuzných. Žena se obrátila s žádostí o pomoc na hradecké intervenční centrum, které o případu vyrozumělo policii, která útočníka vykázala na deset dní z domu. Surovec může strávit za mřížemi od dvou do osmi let.

Od začátku letošního roku vykázali policisté z obydlí dvanáct agresorů. V šesti případech musel opustit společnou domácnost manžel, ve dvou případech druh a v dalších čtyřech případech syn.

Devět případů se stalo přímo v Hradci Králové a tři případy se odehrály na Královéhradecku. V devíti případech sehrál roli alkohol a ve třech zřejmě drogy. Za celý loňský rok policisté na Královéhradecku z domovů vykázali devět násilníků. (jap, pe)