Do svého bytu se nemohla dostat starší paní, která se vracela z návštěvy u své dcery. Nešly jí zastrčit klíče do zámku, a proto požádala o pomoc souseda a vnuka. Zatímco se soused snažil byt otevřít hlavními dveřmi, vnuk vlezl dovnitř přes balkón. V bytě našel muže, jak z druhé strany vchodových dveří manipuluje s klíči zastrčenými zevnitř.

„Na nic nečekal, odemkl a muže vystrčil na chodbu mezi ostatní čekající. Tam se z něj vyklubal další nájemník činžovního domu, prý v bytě honil zloděje. Jenže přítomnost igelitových sáčků na svých nohách a natažených černých rukavic vysvětlit neuměl," popsala neobvyklou situaci mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Báchorku o tajemném zloději samozřejmě přivolaní policisté z jeho úst vyslechli, jenže podložit ji muž nedokázal. „Shromážděné důkazy a provedené vyšetřování naopak svědčily proti němu, policie s ním proto zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin krádeže a porušování domovní svobody s možným až dvouletým trestem odnětí svobody nebo peněžitým trestem," dodala mluvčí.