Krátce po osmé hodině ranní vešel do budovy pošty mladík a ihned přistoupil k přepážce. Byl celý zachumlaný v bundě a na hlavě měl nasazenou kapuci tak, aby mu zakrývala co největší část obličeje.

Obsluze za přepážkou podal beze slova okénkem lísteček. Na něm měl napsáno, že má u sebe bombu a že požaduje vydání 50 tisíc korun.
Avšak obsluha za přepážkou odmítla mladíkovi cokoli vydat. Mladý muž na nic nečekal a z pošty rychle utekl.

Rovněž pracovnice pošty na nic nečekala a vytočila linku tísňového volání. „Policisté ihned povolali všechny dostupné hlídky a vyrazili pročesat místo loupeže i jeho okolí. Důkladné prohledávání přineslo již záhy výsledek,“ informovala nás Eva Prachařová, tisková mluvčí náchodské policie.

Jak mluvčí dále uvedla, jedna z policejních hlídek narazila na podezřelou osobu mužského pohlaví podle zjištěného popisu, a to u místního nádraží. Muž se při spatření hlídky dal na útěk. Po krátké honičce jej však policisté dostihli a zadrželi.

„V současné době je zadržený mladík v péči náchodské kriminální služby,“ sdělila Deníku Eva Prachařová. Ta také současně dodala, že teprve devatenáctiletému mladíkovi, který se nechal zlákat vidinou lehce nabytých peněz a uspořádal loupežné přepadení, nyní hrozí za jeho počínání až desetiletý trest odnětí svobody.