Zdroj: DENÍK/ Regina Hellová

Nález mrtvého muže v Náchodě-Bělovsi, který zemřel násilnou smrtí  v sobotu 18.4.2015.Dodala, že Litevec jménem Tomas žil v ČR několik let. "Dle našich informací byl dlouhodobě bez domova a v těchto místech měl vybudovaný provizorní příbytek. Často chodil do blízkého obchodního domu Hypermarket ALBERT na ulici Polská, kde se stýkal s osobami podobného osudu. Společně s nimi nebo sám poměrně hojně konzumoval alkohol," popsala mluvčí. Před vchodem do obchodního domu byl prokazatelně naposledy viděn v sobotu v 11 hodin dopoledne, jak se dohaduje s neznámým mužem. Slovní rozepře obou mužů vyvrcholila ze strany policii doposud neznámého muže fyzickým útokem.

"Právě svědectví tohoto muže je pro nás velmi důležité. Kromě zjištění jeho totožnosti uvítají kriminalisté i jakékoliv informace, které by jim pomohly zmapovat pohyb, chování a kontakty mrtvého muže v sobotu 18. dubna mezi 11. a 24. hodinou," vysvětluje Ježková.

V blízkosti místa činu vede stezka hojně využívána cyklisty i pěšími. Možná v sobotu kolem poledne, v odpoledne nebo večer si někdo z okolo jdoucích osob všiml zvláštní, nestandartní situace na místě, kde po té zůstal ležet zavražděný muž. Rovněž by kriminalisté uvítali, kdyby za pomoci veřejnosti zjistili s kým a kam poškozený muž od obchodního domu ALBERT odešel a kde se posléze pohyboval.

Popis důležitého svědka:Muž by měl být ve věku 30 – 40 let, vyšší postavy, oválného obličeje, se špinavě blond vlasy, které mu sahají až na krk. Působí zanedbaným dojmem. Oblečený byl v zimní tzv. staré cestářské bundě oranžové barvy se zašlými, nefunkčními reflexními prvky a dlouhých kalhotách tmavé barvy. Na rukou měl mít oblečeny oranžové rukavice bez prstů.

Jakékoliv informace, jak o muži uvedeného popisu, tak o chování a pohybu Tomase, přijmou policisté buď na bezplatné tísňové lince 158, nebo na mobilním telefonu 602 651 187.