A to takovým způsobem, že se obávaly o svůj život. Před několika ženami se dokonce obnažoval a onanoval. Jednu ženu násilím nutil k orálnímu sexu, naštěstí se mu však ubránila a utekla. Počet obtěžovaných však nemusí být konečný.

Až ve čtvrtek o případu a o tom, co se vlastně dělo v ulicích města už od loňského května, informovali policisté. A to proto, že se jim muže podařilo zadržet. Náchodští kriminalisté už ho také obvinili. Kriminalisté po muži intenzivně pátrali i vzhledem k tomu, že počet svých útoků a obtěžování zvyšoval. Domnívají se dokonce, že výčet žen, které byly nuceny čelit nezákonnému jednání obviněného, nemusí být zdaleka konečný.

Navíc poté, co úchylného muže zadrželi, zjistili, že v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost dokonce už odsouzen. V současné době mu je uložen podmíněný trest odnětí svobody až do července 2016.

Policisté požádali státního zástupce, aby muž putoval do vazby.

„Obracíme na veřejnost se žádostí, aby se náchodským kriminalistům z oddělení obecné kriminality na číslo 974 534 438 nebo na bezplatnou linku 158 přihlásily i další ženy, které se staly obětí buď pronásledování tohoto muže, nebo dokonce jeho chování se sexuálním podtextem. Jejich svědectví je pro nás důležité pro řádné zadokumentování a objasnění případu," sdělila krajská mluvčí policie Ivana Ježková.

Uvedla také, jak se muž po městě pohyboval. „Po městě se za účelem vlastního sebeuspokojení pohyboval zejména kolem šesté hodiny ranní, pak kolem šestnácté hodiny odpoledne a večer kolem dvacáté hodiny. V převážné většině případů ženy obtěžoval oblečený v červené bundě zamaskovaný kapucí světlé mikiny přetažené přes hlavu," popsala Ježková.

Muž se dopustil hned několika trestných činů. Kriminalisté ho obvinili z nebezpečné pronásledování, znásilnění ve stádiu pokusu a výtržnictví, za což mu hrozí až pětileté vězení.