Byl viditelně zničený ze soudního procesu, který skončil v pátek rozsudkem. Dělník
z Náchodska vehementně odmítal, že je obžalován kvůli znásilnění své pětileté neteře.

Přesto, když mu Krajský soud v Hradci Králové udělil podmíněný trest, neodporoval a verdikt přijal. Jinými slovy: Vzdal se práva na odvolání. Stejně se zachovala také státní zástupkyně, a tak je rozhodnutí definitivní.

Třiačtyřicetiletý muž byl za zločin znásilnění a přečin ohrožování výchovy dítěte odsouzen ke třem letům, zkušební lhůta pak byla určena na pět roků. Vedle toho musí absolvovat také ochrannou sexuologickou léčbu v ambulantní formě –  bude na ni tedy docházet.

Holčička: Dával na mě kolíčky

Problém, na který byly dva pohledy, nastal v dubnu 2014. Tehdy holčička strávila víkend u své tety a strýce. Po něm pak přišlo  nečekané obvinění ze znásilnění.

Dívenka nejprve prý řekla mamince, že ji strýc zvaný Kíka udělal věci, o kterých jí zakázal mluvit.

„Řekla mi, že mi chce něco říct, ale Kíka říkal, aby to neprozradila. Prý jí připnul kolíček, ona plakala a on jí ho hned sundal. Řekla jsem to manželovi a ten mu zavolal, aby se šel léčit," řekla matka.

Poté její dcera dvakrát vypovídala na policii – první výslech byl totiž kvůli některým procesním úkonům prohlášen za neplatný. „Bolelo mě to, proto jsem plakala," vypověděla a akci demonstrovala na panence.

Kabel byl ve sprše, měřil 138 centimetrů

Podle dnes již odsouzeného bylo všechno jinak. V kotelně, kde se mělo znásilnění udát, byl prý s holčičkou jen pár desítek vteřin. Ona se pak společně s jeho dvěma syny dívala v obývacím pokoji na pohádku.

Byla sobota navečer a jeho žena byla s rodiči v kostele, je totiž věřící.

A on, když přišel do pokoje, našel prý dívku zamotanou do drátu od houpačky, již mají jeho synové
v pokoji. Na vlasech pak měla připnutý skřipec, který drží na vánočních stromcích svíčky. Ten je také společně se 138 centimetrů dlouhým kabelem součástí spisu.

„Vyprostil jsem ji, jinak večer proběhl bez zvláštností. Druhý den normálně odjela," vypověděl obžalovaný. „V pondělí mi ale volal můj táta, že ho kontaktovala rodina neteře s tím, že jsem jí měl dávat na prsa matičky nebo šrouby," popsal další sled událostí.

K vyjasnění nedošlo ani po debatě s otcem holčičky. Naopak, dělník podal manžela sestry své ženy trestní oznámení kvůli křivému obvinění.

Znalec při testu určil: Muž má deviantní prvky
Velmi nepříjemný je pro odsouzeného muže také znalecký posudek, který vypracoval odborník zabývající se psychologií a sexuologií.
Ve spise, jenž je podkladem pro jednání soudu se totiž píše, že dělník z Náchodská má některé vlastnosti vysvětlující jeho chování vůči neteři.
„Testem byly zjištěny deviantní prvky se zájmy heterosexuálně pedofilními, fetišistickými a sadomasochistickými," zjistil znalec.