Podle spisů obžalovaný v noci 28. srpna loňského roku v Seči na Chrudimsku pod pohrůžkou, že když bude křičet, tak na ni vytáhne nůž, vysvlékl patnáctiletou dívku i sebe. Pak nutil poškozenou k orálnímu sexu. Ta to však odmítla, proto na nezletilé vykonal nechráněný pohlavní styk. „V důsledku tohoto jednání obžalovaného se u poškozené rozvinula posttraumatická stresová porucha, kterou trpí do současné doby,“ uvedl v obžalobě státní zástupce Milan Šimek.

Flajšingr včera u krajského soudu nezapíral pohlavní styk s nezletilou. Dívka se osudný večer v Seči zúčastnila s kamarády diskotéky. Obžalovaný se s ní seznámil před budovou, kde diskotéka probíhala. „Oslovil jsem ji a po nějaké chvíli jsem se jí zeptal, zda by se šla se mnou pomilovat. Odešli jsme asi dvacet metrů od místa, kde jsme se potkali, a tam jsme vykonali milování. Že s tím nesouhlasila, jsem nezaregistroval,“ vypověděl u soudu.

„Šli jsme pak vedle sebe zpět. Nemyslím si, že by byla po milování rozrušená. Ani se mi nezdálo, že by byla tak mladá. Odhadl bych ji na osmnáct až dvacet let,“ dodal obžalovaný.

Flajšingr byl v minulosti již dvakrát soudně trestán za znásilnění. Naposledy v lednu 2005 ho Okresní soud ve Žďáru nad Sázavou poslal na tři roky do vězení s ostrahou. V březnu 2006 byl podmínečně propuštěn na svobodu se zkušební čtyřletou dobou s dohledem.

Petru Flajšingrovi jako zvlášť nebezpečnému recidivistovi nyní hrozí u hradeckého krajského soudu až patnáct let vězení.