Podle obžaloby po operaci nosních mandlí provedené na oddělení ORL semilské nemocnice 7. března 2006 nezletilý Pavel Hnyk krvácel z operační rány a 13. března mělo dojít k reoperaci. Jaroslav Krtička při ní působil jako anesteziolog. U pacienta však došlo k náhlé zástavě dechu a k hypoxii. Resuscitace byla neúspěšná a nezletilý Pavel Hnyk zemřel.

Podle státní zástupkyně Lenky Faltusové ke smrti došlo i vinou anesteziloga Krtičky. „Nezajistil venózní linku před realizací vlastní operace, to znamená vpich do žíly, a dále nezajistil krevní obraz pacienta před vlastní anestezií,“ uvedla státní zástupkyně. Poukázala i na to, že kvůli nepřesně a neúplně vedené dokumentaci nebylo možné určit přesnou dobu umrtí pacienta.

Včerejší zamítnutí odvolání Jaroslava Krtičky proti semilskému rozsudku je konečné. „Dospěli jsme k závěru, že pokud by pacientovi byla zavedena venózní linka, dalo by se účinným způsobem s dalšími komplikacemi bojovat. Byla by veliká šance, že by chlapec mohl přežít a vydržet tento zákrok,“ zdůvodnil rozhodnutí odvolacího krajského soudu předseda senátu Jan Šulec a dodal: „Podle svědků uvedený postup anesteziologa a primáře Krtičky při reoperaci Hnyka je v semilské nemocnici běžná praxe.“