K případu došlo v Broumově kolem jedné hodiny ráno. Záchranáři tam vyjížděli k 34leté ženě s úrazem v opilosti. Zraněná žena byla od počátku verbálně agresivní a v průběhu transportu do nemocnice nečekaně kopanci a údery pěstí zaútočila na záchranářku, kterou následně doslova vykopla ze sanitky. Ve fyzické agresivitě pokračovala také proti řidiči, který kolegyni přispěchal na pomoc.

Agresorku zpacifikovala až přivolaná hlídka Policie ČR pomocí donucovacích prostředků. "Oba napadení zdravotníci museli být následně ošetřeni na chirurgii v Broumově. Utrpěli pohmožděniny hrudníku, krku a obličeje a ve službě museli být vystřídáni," uvedl mluvčí krajské zdravotnické záchranky Ivo Novák.

Ilustrační foto
První novoroční miminko přišlo na svět čtyřicet minut po půlnoci v Náchodě

Během silvestrovské noci měly napilno zejména posádky záchranky ve větších městech, ale také v horských oblastech. "Tradičně byla posílena směna na základně ve Vrchlabí o jednu posádku RZP, a k dispozici byl poprvé rovněž tým z nové základny v Temném Dole. S blížící se půlnocí přišla na řadu zábavná pyrotechnika, která i letos způsobila několik zranění, naštěstí pouze nezávažného charakteru. Jednalo se vesměs o úrazy v oblasti ruky a obličeje," konstatoval Novák.

Uplynulých dvanáct měsíců bylo podle Nováka rovněž prvním rokem nepřetržitého provozu na základně letecké záchranné služby v Hradci Králové. Letečtí záchranáři si tak poprvé vyzkoušeli držení letové pohotovosti v nonstop režimu. Vrtulník Kryštof 6 odstartoval k sedmi stům sedmdesáti záchranným akcím. "Sto padesát z nich bylo našimi posádkami realizováno v podmínkách nočního letu. Celkový počet zásahů Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje v roce 2021 budeme ještě upřesňovat, už teď ale můžeme předpokládat, že jejich počet se vyšplhá k hranici 55 tisíc," sdělil mluvčí krajské záchranky.