Konkrétně na Náchodsku operoval na Jaroměřsku, Novoměstsku a Českoskalicku. Zde si vybral několik firem a úřadů, kde bral kromě dostupné hotovosti takřka vše, co považoval za prodejné: výpočetní techniku, televize, ale nepohrdl například ani svářečkou. Z některých skutků zadrženého „desperáda“ usvědčili předměty, které u něho byly při zatčení nalezeny, podíl na jiných vloupačkách je zatím v šetření. „Zatím je obviněn jeden muž, ostatní případní spolupachatelé jsou v šetření,“ sdělil Deníku k případu poručík náchodské kriminálky Jiří Trojan.

Během několika vloupaček, kdy se zloděj zaměřoval na snadněji dostupné objekty, způsobil škodu v přibližné výši 330 tisíc korun na odcizených věcech a dalších 50 tisíc korun činí škoda na majetku způsobená vloupáním.

Původně měli policisté „v merku“ více možných pachatelů, ale s přibývajícími případy a zjištěnými okolnostmi se pomalu skládala mozaika, jejíž dokočení vyvrcholilo minulý týden v pátek, kdy byl v pět hodin ráno muž na místě přechodného bydliště zásahovou jednotkou zatčen. „Jeho identitu se podařilo odhalit díky informacím svědků z místa činu, zejména nám pomohl popis automobilu,“ prozradil nám kriminalista Jiří Trojan, a dodal, že co se týče vloupání do několika školek, tak k nim se obviněný muž navzdory některým zjištěným stopám nepřiznal, takže ty jsou zatím předmětem dalšího vyšetřování.