Nejkurióznější případ je čekal v sobotu 22. srpna, kdy se jim deset minut před třetí hodinou odpoledne rozezvonil telefon. Žena na druhém konci jim oznámila, že přes náměstí běželi dva osedlaní koně bez jezdců a vydali se směrem na Horní Kostelec.

Strážníci si přivolali na pomoc státní policisty a společně vyrazili do ulic koně hledat. V Jiráskově ulici hlídka koně dojela a společně s vozem Policie ČR koně doprovodila až do Zbečníku, kde byla zvířata zahnána na pastvu.

Mezitím už ztracené koně pohřešovala jejich majitelka a ztrátu hlásila na policii. Tam s úlevou zjistila, že koně jsou ve Zbečníku, kde si je následně vyzvedla.

Strážníci zasahovali také u tří napadení osob. V pátek 28. srpna přivolali hlídku do super marketu, kde rozzuřený muž napadal zaměstnance prodejny. Po příjezdu jej strážníci zpacifikovali a předali k došetření případu Policii ČR.

Napadení ženy

K dalšímu případu vyjeli strážníci v sobotu 5. září, kdy jim žena nahlásila, že byla fyzicky napadena. Hlídka po zajištění místa konfliktu ženu převezla na služebnu, kam ji strážníci přivolali záchrannou službu, která ji zajistila ošetření. Celý incident začala šetřit městská policie. Žena se opět strážníkům ohlásila o tři dny později. Uvedla, že byla zmlácena cizím mužem. Hlídka ji tak zase přivolala záchrannou službu a celý případ předala k prošetření Policii ČR.

Útočníci ve vlaku

V neděli 23. srpna asistovali strážníci městské policie státním policistům u ohlášeného napadání ve vlaku Českých drah. Podezřelé osoby byly na železniční stanici v Červeném Kostelci zadrženy a případ si k dořešení převzala Policie ČR.

Na městskou policii byly oznámeny také v uplynulém měsíci tři krádeže jízdních kol. Strážníci tyto skutky zaznamenali a podrobně si zaznamenali popis ukradených jízdních kol. V případě, že budou kola nalezena, tak se vrátí jejich majitelům.

Strážníci zaznamenali poslední srpnovou sobotu na městském kamerovém systému podivné chování muže a ženy na autobusovém nádraží. Zřejmě si chtěli obohatit svůj šatník a z kontejneru pro charitu vytahovali darované oblečení. Hlídka je zadržela ještě na místě činu. Odcizené oblečení museli vrátit zpět a k tomu si ještě zaplatit blokovou pokutu. Pro příště si snad takovéto počínání rozmyslí.