"Mladíkům ve věku 22 a 24 let kladou za vinu, že ve čtvrtek 6. dubna mezi půlnocí a půl druhou ranní v Jaroměři při cestě z herny fyzicky napadli padesátiletého muže a sebrali mu peněženku s finanční hotovostí a doklady," popsala mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Uvedla také, že mladíci muže krátce předtím poznali v herně a nabídli se, že ho doprovodí do místa bydliště. Jenže z výsledků šetření vyplynulo, že jen využili situace, přitom podnapilého muže fyzicky napadli a zranili. "Oba mladíky kriminalisté obvinili ze zločinu loupeže ve spolupachatelství, za který jim hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let," konstatovala mluvčí.

Auto narazilo do zdi domu. Zpátky na silnici ho museli vyprostit hasiči

Police nad Metují - Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Police nad Metují vyjeli v neděli 9. dubna v 17:25 hodin k dopravní nehodě osobního vozidla, které v Ledhujské ulici v Policii nad Metují narazilo do zdi domu. „Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali unikající provozní kapaliny sorbentem," informovala krajská mluvčí hasičů Martina Žahourková. Po zadokumentování události Policií ČR za využití těžké techniky soukromé osoby vyprostili vozidlo na silnici. Příčiny nehody šetří policisté.