S šátkem přes obličej a s namířenou pistolí vnikl v pondělí vpodvečer lupič na poštu na Novém Hradci. Proti sobě měl pouze dvě zaměstnankyně, které neměly šanci se bránit. Lupiči tak z pokladny vydaly několik desítek tisíc korun.

Policejní popis pachatele se nápadně podobá tomu, který strážci zákona zveřejnili o muži, jenž loupil na poště ve Vysoké nad Labem. Tam k incidentu došlo poslední červencový den.

„Pachatel pondělní loupeže byl asi 20 až 25 let starý a zhruba 180 centimetrů vysoký. Na sobě měl tmavou khaki mikinu a tmavé kalhoty. Obličej si kryl kapucí a černým šátkem s bílým vzorem,“ říká mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Policie zatím možnou souvislost mezi oběma přepadeními příliš nekomentuje. Jak ale její mluvčí Anna Pešavová připouští, popisy obou pachatelů jsou si velmi blízké. Z poštovního úřadu ve Vysoké n. L. zloděj ukradl zhruba 50 tisíc korun.

Na rozdíl od pondělního případu však do pošty ve Vysoké vtrhl i se svým maskovaným komplicem. „Nelze vyloučit, že venku na něj někdo čekal i na Novém Hradci. Na poštu ale vnikl sám,“ dodává mluvčí Anna Pešavová.