Soud mladíkovi také uložil ochranné sexuologické léčení.

Obžalovaného verdikt pobouřil. „Ale já jsem nic neudělal… Přece nebudu sedět za něco, co jsem nespáchal,“ prohlásil obžalovaný a na místě se proti rozsudku odvolal.

Podle státního zástupce Milana Šimka se muž prvního činu dopustil v říjnu roku 2014, kdy jel v autě z diskotéky s třináctiletou dívkou, které na zadním sedadle přisedl ruce, zacpal jí ústa a osahával ji na intimních místech.

O necelý rok později se jeho oběti stala vlastní neteř. „Za účelem svého sexuálního uspokojení, v úmyslu využít jejího spánku a z něho vyplývající bezbrannosti, přilehl ke spící poškozené, o které věděl, že je mladší patnácti let,“ píše se v obžalobě.

Když však začal děvče ohmatávat, vzbudilo se a ruku mu odsunulo.

Podle obžaloby se muž stejného trestného činu dopustil i na své druhé nezletilé neteři. K dívce, která spala na podlaze pod dekou, si časně ráno přilehl, přitáhl si ji k sobě, zacpal jí ústa a pokusil se ji znásilnit. Když se začala bránit, nechal ji na pokoji, ale už následující noc se situace opakovala.

Právě tuto dívku pak podle státního zástupce obžalovaný vydíral, protože se rozhodla, že všechno řekne. Vyhrožoval jí, že ublíží jí i její rodině. „Už se těším, příprav se. Do krimu půjdu, ale za vraždu,“ stálo v SMS zprávách, které děvčeti posílal. Psal jí také, že bude ze zdravotních důvodů z vězení brzy propuštěn, a pak se jí pomstí. „S psychopatem by sis hrát neměla,“ stálo ve zprávách.

Benzinka po přepadení
VIDEO: Mladíci šli na lup se sekerou a krumpáčem

Miroslav S. se hájil tím, že se na něj dívky domluvily a všechno si vymyslely.

„Obhajoba byla vyvrácena,“ uvedl předseda senátu. Podle něj rozpory ve svědectví obětí neznamenají, že je nevěrohodné, protože je nutné brát v úvahu jejich nízký věk, intelektuální výbavu i poměry, v nichž žijí.

Posílal dívkám zamilované vzkazy

Soudci museli odpovědět na základní otázku: zda obžalovaný trpí sexuální deviací a zda o tom ví.

Svědkové u soudu vypověděli, že Miroslav S. si k sobě opakovaně zval nezletilá děvčata, bral je na výlety, nechával je u sebe přespávat a jejich rodičům se zaručoval, že se jim nic nestane. Podle svědků měl také tendenci na dívky sahat a psal jim zamilované vzkazy. Jedné z obětí například psal, že je hezká holka a že si na ni počká.

Soudní znalci došli k závěru, že obžalovaný trpí sexuální deviací. Mladík to odmítl, ale soud dal zapravdu odborníkům. „Musel vědět, že k dětem by se takto chovat neměl,“ podotkl Miroslav Mjartan. Upozornil, že pobyt Miroslava S. na svobodě je nebezpečný a hrozí, že trestné činy bude opakovat.

Při rozhodování o trestu soudci museli vzít v úvahu, že mladý muž byl v době páchání trestné činnosti ve stavu zmenšené příčetnosti a jeho chování nebylo příliš agresivní.

Naopak mu však přitížilo, že se dopustil více trestných činů a že nepřipouští, že by trpěl sexuální deviací.

Při srpnovém požáru zámku v Horním Maršově zasahovalo na místě 105 hasičů z dvanácti požárních jednotek. "Zásah byl výborně organizovaný," řekl přímý účastník Rudolf Janeček, velitel SDH Čistá v Krkonoších.
Soud vzal do vazby šest lidí kvůli zapálení autobazaru a zámku v Horním Maršově