Podle obžaloby Koloc a čtveřice manažerů způsobili firmě sérií transakcí v letech 1991 až 1994 škodu ve výši zhruba 250 milionů korun.

Hradecký soud čtveřici bývalých manažerů již v roce 2006 potrestal tresty od čtyř let do 6,5 roku, vrchní soud však případ vrátil k novému projednání. Hradecký soud v roce 2008 všechny obžalované zprostil obžaloby, protože se podle soudu nepodařilo prokázat, že by jednáním obžalovaných společnosti vznikla škoda. Vrchní soud v listopadu 2009 verdikt zrušil s tím, že hradecký soud nedostatečně zhodnotil důkazy. Nové projednávání případu začalo u hradeckého soudu letos v dubnu.

Koloc je je dvojnásobným mistrem Evropy v závodech tahačů na okruzích a zakladatelem týmu Buggyra, podle některých zdrojů žije ve Spojených arabských emirátech. Od roku 2004 je na něj vydán mezinárodní zatykač.

Společnost Rubena Náchod se v roce 2000 přejmenovala na společnost R-TECH Náchod, předtím svá výrobní aktiva převedla na společnost Rubena Hradec Králové (dříve Gumokov) ze skupiny České gumárenské společnosti. Za právního nástupce Rubeny Náchod se označuje firma BS Servis Centrum, která po obžalovaných požaduje náhradu škody.(ČTK)