"Ve středu se na policisty v České Skalici obrátil cizinec, který se v autokempu na Rozkoši stal terčem zloděje, když mu z obytného vozu odcizil kabelu s doklady od vozidla," uvedla ke krádeži policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Z výpovědi poškozeného vyšlo najevo, že lapka využil jeho spánku a zřejmě okolo 4. hodiny ranní z otevřeného vozu Fiat Ducato z přihrádky umístěné ve dveřích spolujezdce odcizil kabelu s doklady.

Na stany postavené na hraně lesa udeřila silná bouřka s vydatným větrem a deštěm. Řádění živlů tábor doslova zpustošilo. Až teprve denní světlo ráno odhalilo spoušť, která prozrazovala, že noční bouře udeřila opravdu plnou silou.
FOTO: Bouřka za tři minuty zpustošila tábor, evakuovaní našli azyl ve škole

Jak policejní mluvčí připomíná, tak v čase prázdnin a dovolených se musíme mít na pozoru před zloději, kteří stanové tábory a kempy navštěvují právě proto, aby okradli tamní hosty o jejich cennosti. "Abyste se nestali i vy jejich obětí, nenechávejte si v chatkách nebo ve stanech bez dozoru nic z toho, o co nechcete přijít. Lidé, kteří rádi kempují a stanují, by si před ulehnutím ke spánku neměli odkládat nic cenného v místech, nad kterými nemají žádnou kontrolu. Už mnohokrát se stalo, že zloději okradli rekreanty právě v době, kdy tvrdě spali, což potvrzuje i tento případ," varuje Šárka Pižlová.