„K první události došlo poslední říjnový den ve večerních hodinách, kdy nám zavolala žena, že její přítel, který se léčí s psychickými problémy, odešel z domova s výhrůžkou sebevraždy. Okamžitě jsme informovali Policii ČR a společně zahájili pátrání,“ sdělil velitel městské policie Michal Škoda a dodal, že zhruba po hodině se muže podařilo najít. „Byl při vědomí, ale uvedl, že spolykal větší množství prášků, kterými se několik let léčí. Na místo byli přivoláni i policisté a lékařská pomoc, která muže převezla k vyšetření,“ dodal velitel.

O tři dny později volala na operační středisko Policie ČR žena, která oznámila, že chce ukončit život skokem pod vlak. „Okamžitě byl vyrozuměn výpravčí Český drah, aby učinil příslušná opatření. Hlídky policistů i strážníků začaly po ženě pátrat,“ popsal sled události Michal Škoda. Po dvaceti minutách strážníci ženu našli, a to poblíž jednoho z železničních přejezdů v katastru města. Žena byla při vědomí, ale bylo patrné, že je psychicky rozrušená. Zdravotnická záchranná služba ji převezla k vyšetření.

Pod radlicí nebyla vibrační deska v bezpečí a z nové silnice zmizela  

Pěkov – Po dosud neznámém pachateli krádeže části stavebního stroje z opravované silnice pátrají od víkendu společně s kriminalisty poličtí policisté. 

„Přímo z rekonstruované silnice č. 303 mezi Policí nad Metují a Broumovem někdo v noci ze soboty 11. na neděli 12. listopadu odcizil vibrační desku Bomag, která byla uložená pod radlicí stavebního stroje odstaveného před jedním z domů v obci Pěkov. Krádeží stavebního nástroje zloděj či spíš zloději, neboť desku by nezvládl odnést jeden člověk, stavební firmě způsobili škodu ve výši 170 tisíc korun,“ uvedl ke krádeži tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Zda deska putovala na jinou stavbu nebo jen jako surovina do sběru, kde za ní utržili zlomek hodnoty, zatím jasné není. „Ale to, že pachatelům za spáchání přečinu krádeže hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo trest peněžitý, je jasné zcela,“ dodala Eva Prachařová.