Žena si vymyslela loupežné přepadení, při kterém ji měl s pistolí v ruce ohrožovat neznámý útočník a vynutit si vydání 15000 korun. Již po pár hodinách však z velkého případu loupežného přepadení zbylo jen pár lživých vět, policisté zjistili, že žádný lupič nebyl.

Ještě dřív, než tato skutečnost vyšla najevo, se však při pátrání po „neexistujícím lupiči“ v médiích objevila mylná informace, že k přepadení došlo v sázkové kanceláři Chance. „V prvních chvílích po oznámení, ve kterých policisté spěchali dopadnout ozbrojeného lupiče, se domnívali, že herna je součástí vedlejší sázkové kanceláře Šance a do médií vyslali tuto informaci. Z pozdějšího vyšetřování však vyplynulo, že sousedící herna je samostatnou provozovnou a obsluha sázkové kanceláře Chance, která se tak právem cítí poškozená, nemá s vymyšlenou loupeží nic společného,“ uvedla věc na pravou míru tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Policejní vyšetřování se nyní zaměřilo na prověřování jednání oznamovatelky z herny, která v osudný pátek zaměstnala desítky policistů. „Spásný“ nápad vymyslet si lupiče dostala žena při střídání směny, kdy by se na chybějící peníze v kase přišlo. Důvody a okolnosti, které jí k tomu vedly, jsou nadále předmětem vyšetřování. O výsledcích vás budeme informovat.