Prvního 44letého řidiče „dálničáři“ kontrolovali krátce před sedmou hodinou ranní ve Velkém Třebešově na Náchodsku ve vozidle Ford. Muž se na výzvu policistů podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol s pozitivním výsledkem 1,31 promile a k požití alkoholu se přiznal. Následně se ještě podrobil lékařskému vyšetření, které je spojené s odběrem biologického materiálu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a dále mu zakázali další jízdu. Hrozí mu rok vězení, zákaz činnosti nebo peněžitý trest. 

Zdroj: Youtube

Druhého 50letého hříšníka policisté odhalili po 14. hodině v Libřicích při rychlé jízdě ve vozidle Škoda. Naměřili mu 65 km/h a s ním provedená orientační dechová zkouška na alkohol ukázala pozitivní hodnotu, 1,51 promile. V současné době toto protiprávní jednání řeší jako přestupek, nicméně čekají na výsledky laboratorního vyšetření odebraného vzorku a zřejmě věc budou dále řešit jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.  

Policisté budou i nadále v rámci celého Královéhradeckého kraje bedlivě dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu a neopomenou ani kontroly na návykové látky a alkohol u řidičů motorových vozidel.