Co tomu předcházelo? „Policejní hlídka z Broumova si krátce po deváté hodině všimla za volantem osobního vozu Mercedes Benz muže, o kterém policisté věděli, že má aktuálně platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Řidič však na signál k zastavení zareagoval sešlápnutím plynového pedálu a začal hlídce ujíždět směrem ven z města. Hlídka vyrazila za ním,“ popsala policejní mluvčí Eva Prachařová.

Šofér, který nesmí řídit až do prosince příštího roku, dál nedbal výstražných signálů ani výzev k zastavení, naopak zvyšoval rychlost. V zatáčce, v místech zvaných Pasa, ztratil nad automobilem vládu a vyjel ze silnice do přilehlého lesního porostu, kde jeho cestu ukončil vzrostlý strom.

Při nehodě se třiatřicetiletému řidiči z Broumova, který seděl v autě sám, nic nestalo, na autě vznikla škoda za 55 tisíc korun. „Nejprve od automobilu utekl, pak se však vrátil a přiznal, že vůz řídil. Test na alkohol vyloučil, že by před jízdou nějaký požil, test na drogy však řidič na místě odmítl,“ sdělila mluvčí.

Policisté řidiče zadrželi a převezli na broumovské obvodní oddělení, kde s nímž téhož dne zahájili trestní řízení. Kromě toho, že ještě dlouho neuvidí řidičský průkaz, mu teď navíc za výše uvedený přečin hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

V Červeném Kostelci hasiči zajišťovali místo u čerpací stanice, kde došlo k úniku plynu z proražené nádrže vlivem odlétnuté střechy.
Vítr kácel stromy a bral střechy