Pátrat po něm, respektive po někom, kdo se pokusil odcizit z jedné náchodské firmy motorku a pak auto, vyrazila policejní hlídka v prvních minutách nového dne ve středu minulý týden. „Na linku 158 zavolala noční vrátná náchodské firmy, prý se jim před chvilkou někdo vkradl na parkoviště v areálu a zkoušel nejprve ukrást motorku jednoho ze zaměstnanců. Když neuspěl, vběhl do vrátnice a sebral klíčky od firemních vozů, s jedním z nich pak prorazil závoru a odjel do noci,“ popsala scénu jako z akčního filmu policejní mluvčí Eva Prachařová.

Policisté ihned začali po zloději i autě pátrat. Poškozený a opuštěný vůz objevili poblíž Police nad Metují. Mladíka schovávajícího se v houští blízkého lesíku pak o něco později vyštěkal policejní pes. V neúspěšném závodníkovi pak identifikovali recidivistu, který měl kromě minulých vroubků za majetkovou trestnou činnost navíc platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

„Při vyšetřování se pak mladý muž přiznal, že tenhle téměř filmový scénář se mu zrodil v hlavě po požití pervitinu. Výsledkem bylo poničená Škoda Octavia se škodou 550 tisíc korun, zničená závora a poškozený motocykl se škodou 105 tisíc a 8 tisíc korun,“ vyčíslila mluvčí. Vzhledem k výši způsobené škody hrozí mladíkovi trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

Ilustrační foto
Mladík „nakupoval“ do kapsy, aby měl na kapesné