Dnes dopoledne 23. března bude v Praze vařit s herečkou Ilonou Svobodovou. Vařit začnou obě dámy v deset hodin, na cestu do hlavního města se proto Anna Týfová musela vypravit již před šestou hodinou ranní.

Pokud v soutěži uspěje, získá hlaví cenu voucher na vybavení kuchyně v hodnotě 50 tisíc korun.

Anna Týfová (na fotce), která se narodila 14. února 1952, pracovala dlouhá léta ve školství jako vychovatelka. V současné době si užívá zaslouženého důchodu. Avšak jak přiznala, není to žádné „lážo plážo“. Ba naopak. Každý den má co na práci, téměř se nezastaví. Je prostě akční ženou.

Do soutěže Česko vítá jaro zaslala recept s názvem „Jehněčí nebo kůzlečí nadívaná plec“. Ten byl vybrán Radkem Jakubcem, odborným lektorem školy vaření Chefparade, mezi desítkami zaslaných receptů z celé republiky jako jeden z nejlepších.

Anna Týfová vaří odmalička. Naučila ji to její babička ze Slovenska. „Od svých dvanácti let vařím sama, a to naprosto všechno,“ prozradila Deníku sympatická kuchařka. A jaký recept má obzvlášť ráda? Například nudle se zelím. Právě toto jídlo ji naučila kdysi babička. „Tady je to rarita, když jsem ho poprvé uvařila, všichni zírali,“ svěřila se Týfová.

O tom, že je znamenitou kuchařkou a akční ženou v jedné osobě, svědčí i vítězství v silvestrovské soutěži s Českým rozhlasem Hradec Králové, kde vyhrála hlavní cenu.

O tom, zda vyhraje také v soutěži Česko vítá jaro, můžete rozhodnout i vy čtenáři.

Hlas pro vybraný východočeský recept Anny Týfové z Martínkovic Jehněčí nebo kůzlečí nadívanou plec můžete poslat SMS zprávou ve tvaru: DEN REC 09 (číslo receptu) JMENOaPRIJMENI ADRESA PSC na číslo 900 11 07. Cena 1 SMS zprávy je 7 Kč včetně DPH. Z jednoho telefonního čísla je možné zaslat maximálně 20 SMS zpráv.

Hlasovat můžete také on-line na www.ceskovitajaro.cz , kde najdete všech devět finalistů. Každý, kdo bude hlasovat, získá po skončení soutěže od naší redakce na základě registrace dárek.