Jak pohlíží na své výjimečné datum narození milá paní, která v současnosti žije v místním domově důchodců? „Narozeniny slavím každý rok, ale je pravda, že jednou za čtyři roky je ta oslava taková mohutnější,“ svěřila se Antonie Opatrná.

Kvůli narozeninám nikdy nebrečela

Osmdesátiletá paní přiznala, že ačkoliv je citlivé povahy a ledacos ji rozpláče, kvůli tomu, že má narozeniny jen jednou za čas, ještě nikdy nebrečela. Ba naopak. Narozeninové oslavy si vždy užívá. Nejinak to bylo s tou letošní, kterou již má za sebou.

Slavilo se o víkendu, a to přímo v domově důchodců. Přišla za ní celá rodina, veškeré příbuzenstvo. Přestože dostala mnoho dárků, největší radost jí udělalo jediné vidět všechny její milované pohromadě.

Těší se na další vnoučátka

Antonie Opatrná pochází z Policka, konkrétně z Radešova. Tam se narodila a tam i vyrůstala. V dětství jí nikdo neřekl jinak než Tonička. Ráda vzpomíná na svého dědečka, který jí byl moc blízký. Vyrůstala totiž až do svých 14 let jako jedináček. Teprve pak dostala sourozence bratra.

„Když jsem se vdala, přestěhovala jsem se přímo do Police. Mám dvě dcery a zatím čtyři vnoučata. Budeme se ale množit, takže další vnoučátka brzy přibudou. Už se na ně moc těším,“ přiznala Antonie Opatrná.