Na pořadatelství semifinále se letos už podruhé podílely mažoretky MONA SK Rubena Náchod, město Náchod, Sportovní zařízení města Náchoda a Občanské sdružení Mažoretky Hranice.

Dopolední program zahájilo vystoupení sóloformací, při kterém se ve sto čtyřiceti vystoupeních představily mažoretky v kategorii baton i pom-pom.

Do poroty zasedli i starostové

Odpolední blok začal slavnostním nástupem, na kterém všechny mažoretky a diváky přivítali starosta Náchoda Jan Birke společně se starostou partnerského města Kudowy Zrdój Czeslawem Krecichwostem. Následně oba starostové zasedli do poroty pro významné osoby a snažili se ze svého laického pohledu ohodnotit ty nejlepší.

Následovala kategorie defilé, kterou poté vystřídalo osmadvacet skupinových vystoupení mažoretek v kategoriích baton i pom-pom.

Na celý průběh semifinále bystrým okem dohlížela odborná mezinárodní porota, na jejíž verdikt vždy po vystoupení s napětím a nervozitou mažoretky čekaly.

Celý program se povedl a zaujal i přes pět stovek diváků, kteří vystupující mažoretky v pestrobarevných kostýmech bouřlivě podporovali.

S vystoupením mažoretek byla spokojena i porota.„Byla to nádherná podívaná, jak se ty dívenky v krásných pestrobarevných kostýmech ladně pohybovaly po ploše stadionu. Trochu náchodskému starostovi závidím, že se v jeho městě tento na pohled velice nádherný sport pořádá," nešetřil chválou starosta Kudowy Zdrój Czeslaw Krecichwost.

Nadšený byl i starosta Náchoda Jan Birke. „Bylo to skvělé a úžasná podívaná! Jsem hrdý i na to, že v našem městě máme jeden z nejlepších mažoretkových oddílů v republice," dodal Birke.

„Program probíhal bez větších problémů, ale hlavně ten dopolední byl organizačně hodně náročný a dostali jsme se trochu do skluzu. Vše ale dopadlo dobře a hlavní podíl na zdárném průběhu mají všichni, kteří se s vypětím všech sil na organizaci podíleli," uvedla hlavní pořadatelka Monika Bergerová.