Akce se uskutečnila formou bazaru, jen s tím rozdílem, že přinesené věci lidé darovali a na charitativním bazaru se za symbolickou cenu nabízely k prodeji ostatním zájemcům. Lidé tak mohli přinést věci, které už nepoužívají a nebo jim v domácnosti překážejí.

Tolik věcí pořadatele zaskočilo

Protože se jednalo už o 3. ročník, tato akce vstoupila lidem do podvědomí. Donesli tolik věcí, že to zaskočilo i samotné pořadatele. V nedělních ranních hodinách tak nakupující měli možnost vybírat z úplně zaplněného foyer Čapkova sálu. Nabízela se tam například keramika, bižuterie, sklo, knížky, hračky, ale i domácí spotřebiče a spousta dalších věcí.

Akce byla úspěšná a s úspěchem je spokojená i hlavní pořadatelka a předsedkyně Modrého srdce Alexandra Křovinová.

„Jsem velice ráda, že nám lidé věnovali takové množství zboží, kterého se prodalo přes tři čtvrtiny a výtěžek z této akce je devět tisíc tři sta korun. Částku jsme se rozhodli rozdělit na dva díly, Tři tisíce korun věnujeme hendikepovanému dva a půl letému chlapci Gabrieli Tavalovi z Náchoda na nákup kompenzačních pomůcek. Zbytek se využije na vybavení budovaného centra pro děti postižené autizmem," řekla Křovinová.

Dodala: „Poděkovat musím především těm, kteří nám věci darovali, ale i těm, kteří si přišli něco zakoupit. Vstříc nám vyšlo i Kulturní a informační středisko Hronov, bez jehož pomoci bychom tuto akci nemohli uspořádat. Jelikož má kladný ohlas ze všech stran, plánuji pokračovat i v dalších ročnících a pomoci tak dalším potřebným."

Jiří Mach