Koncem měsíce března už podle něj Rada města schválila dotace a podporu místním spolkům v celkové výši 686 tisíc korun a včera skončilo podávání grantových žádostí ve druhém kole.

„V prvním kole jsme podpořili 24 projektů a schválili dotace ve výši 263 tisíc korun. Mezi spolky jsme přerozdělili 423 tisíc korun a rezervu si necháváme pro druhé kolo, kde budou mít šanci neúspěšní žadatele z prvního kola a do včerejška se do něj mohli přihlásit i noví zájemci,“ vysvětluje starosta Milan Kotrnec.

Maximální výše dotace je podle pravidel vyvěšených na webových stránkách města dvacet tisíc korun. Pokud si někdo požádá o větší podporu, musí to projednat a schválit zastupitelstvo města. Příjemce dotace musí posléze doložit, jak se svěřenou částkou naložil a předložit vyúčtování komisi města.
Do bývalého kina přišlo před prvním kolem schvalování celkem 70 zástupců spolků, kteří zde prezentovali svou činnost. „Našim hlavním cílem je zkvalitnit mezilidské vztahy a spolupráci mezi městem a spolky. Chceme více zapojit občany do zdejšího dění,“ dodává starosta Kotrnec.

Město podpořilo spolky a jiné organizace celkovou částkou 2,191 milionu a dotuje i činnost kultury částkou 3,329 milionu korun. Nejvýraznější podporu získal Slovan Broumov a Agentura pro rozvoj Broumovska na volnočasové aktivity a kulturu pro občany i návštěvníky města.