Tématem letošního osmého ročníku soutěže je Cestovní ruch a lokální gastronomie. Do národního finále se kromě Broumovska dostaly další čtyři destinace: Jeseníky, Orlické hory a Podorlicko, Slovácko a Železné hory. Broumovský region soutěží se svým produktem „Broumovsko regionální produkt®", Jeseníky s produktem „Ochutnejte Jeseníky", Orlické hory a Podorlicko o titul bojují s „Magdaleninou kuchařkou", Slovácko láká na „Tož ochutnejte Slovácko" a Železné hory soutěží s „Gurmánskou stezkou".

„Velmi nás těší, že se regionu Broumovsko podařilo dostat se do finále soutěže EDEN 2015. Nyní nás dle pořadatelů čeká návštěva hodnotící komise, která rozhodne o konečném pořadí jednotlivých finalistů. Současně máme vyhlášenou výzvu příjmu žádostí o regionální značku a těšíme se, že během září se řady držitelů regionální značky opět rozrostou. Zároveň považujeme také za úspěch, že jeden z našich partnerů, Restaurace Švejk v Meziměstí, získala značku Czech Specials, jejímž cílem je podpořit restaurace nabízející tradiční českou poctivou gastronomii v moderním pojetí," řekla Markéta Hanušová ze Společnosti pro destinační management Broumovska, která produkt do soutěže přihlásila.

Vítěz soutěže bude vyhlášen během slavnostního večera pořádaného v rámci Fóra cestovního ruchu v listopadu 2015 v Plzni. (ost)