Kromě bytu pro imobilního občana jsou již všechny byty obsazeny. Celková hodnota díla dosáhla výše zhruba deset milionů korun.

Všechny bytové jednotky jsou první kategorie. Pět z nich 1 1, čtyři 2 1 o rozměrech od necelých 38 metrů čtverečních po téměř 52 metrů čtverečních. Měsíční nájemné se bude pohybovat od 2101 do 2898 korun. To představuje minimální nájemné bytu na deset roků více než 252 respektive přes 347 tisíc korun. „Jsem rád, že byla budova bývalé zvláštní školy smysluplně využita na bydlení. Příliš bytů ve městě k dispozici není,“ uvedl starosta Tomáš Hubka.
Přestavba zvláštní školy na bytový dům však v nedávné minulosti neměla jen příznivce. Odpůrci argumentovali tím, že tato stavební akce příliš zatíží městskou pokladnu.


Ihned po zahájení přestavby objektu zveřejnilo město výzvu na podání nabídek na úřední desce, internetových stránkách města a pomocí inzerátů v okresních novinách. Výše nájemného za jeden metr čtvereční plochy bytu odpovídá minimálně trojnásobku nynějšího regulovaného nájemného, což je 56 korun za metr čtvereční měsíčně.


„Podle obytné plochy každého bytu bylo vypočítáno nájemné na deset roků dopředu a výsledná částka byla základem pro vyhlášení nabídky na pronájem bytu, která probíhala tak zvanou obálkovou metodou,“ řekl Deníku českoskalickýmístostarosta Josef Daňsa.