O sebevraždu se Dvořák pokusil ve středu večer poté, co nedávná kontrola odhalila, že si měl údajně udělat ze služby výhodnou živnost a bral neoprávněné odměny. Na život si sáhl krátce poté, co jaroměřský starosta Jiří Klepsa navrhl okamžitě ukončit Dvořákův služební poměr.

Když starosta návrh přednesl, strážník se z uzavřeného jednání se zastupiteli a auditory vytratil. Před půlnocí ho pak našli kolegové na louce v autě, kde se pokusil o sebevraždu. Záchranáři uvedli, že ve středu v noci zasahovali u muže, který se nadýchal výfukových plynů. Muže odvezli do nemocnice v Náchodě.

Mluvčí náchodské policie Eva Prachařová potvrdila, že policie ve středu organizovala pátrací akci, při níž se hledaný člověk našel. Starosta Klepsa sebevražedný pokus potvrdil, víc ale nechtěl komentovat.

Spory mezi strážníky, kterých je od letoška 20 místo deseti a slouží 24 hodin denně, se vystupňovaly koncem léta. Zástupce velitele Dvořák přišel o funkci a krátce nato začaly anonymní diskuse na městském webu.

Město také udělalo u strážníků kontrolu. Ta odhalila nedostatky ve výkazech služeb, na čemž podle závěrů auditu vydělal právě Dvořák. Podle kontrolorů do některých služeb chodil jen naoko, bral nadbytečné příplatky za mytí aut a rozděloval služby, jak se to hodilo jemu a jeho příznivcům. Dvořák s výsledky auditu nesouhlasil a sám naopak už dříve kvůli praktikám v městské policii podal trestní oznámení. Prachařová také řekla, že policie trestní oznámení ve vztahu k jaroměřské městské policii prověřuje.