Důvodem je špatný stav dřevěných chodníků a žebříků, po kterých turisté procházejí.

Přechod přes skalnatý hřebínek u jezírka Správa Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Broumovsko dočasně uzavřela už loni v srpnu. Ani dřívější opravy nezabránily brzkému opotřebení žebříků, které vyžadují celkovou výměnu. Vstup do Vlčí rokle v úseku od odbočky na Sedm schodů po Jezírko je proto z technických důvodů uzavřen.

„Musíme zdůraznit, že to není nápad provozovatelů okruhu ani ze strany Adršpachu, ani ze strany Teplic nad Metují. Toto území spravuje Správa CHKO a ta rozhodla, že se střední část Vlčí rokle musí uzavřít kvůli následným opravám, které zde v rámci možností probíhají. Skalního města Adršpach ani Teplických skal se toto omezení nijak nedotklo a oba okruhy jsou plně v provozu," uvedla Beata Radoňová z informačního centra v Adršpachu.

Správa CHKO chtěla chodník obnovit už vloni, ale vše zbrzdily finance. „Povalové chodníky, mostky a žebříky dožily předčasně asi i díky větší návštěvnosti skal. Nyní je střední část Vlčí rokle uzavřena, aby na cestě nedošlo k úrazům. Je nám to líto, ale nedostali jsme včas finanční prostředky na obnovu stezky. Projekt však máme připravený a máme už přislíbeno z ministerstva životního prostředí, že by se měl postavit nový chodník z lepších materiálů, z odolného dřeva. Měl by pak turistům sloužit minimálně deset let," uvedl za Správu CHKO Broumovsko Petr Kuna.

Někoho by mohlo mást, když se řekne, že Vlčí rokle je uzavřena. Není však uzavřena celá. Průchod je nadále možný od Teplic nad Metují okolo Stříbrného pramene až po odbočku na Sedm schodů.

Odtud se mohou turisté vrátit po pohodlné cestě zpět do Teplic nad Metují, nebo pokračovat přes náročnější partie po modré turistické značce přes skalní plošinu Sedm schodů směrem na Janovice dál.