Česko zpívá koledy v Náchodě.Zpívat se bude také na Náchodsku, a to hned na třech místech. V Náchodě to bude ve foyer Městské knihovny Náchod na Kamenici. Na akci zahraje skupina Klapeto a zazpívají děti ze Střediska volného času Déčko. Akce se uskuteční spolu s vánoční výstavou Děti pro zvířátka Střediska volného času Déčko Náchod, která se bude ve foyer knihovny konat už od pondělí.

Další místem, kde se spolu s celým Českem budou zpívat koledy, se stala Česká Skalice. Tady se příznivci pohodové vánoční atmosféry mohou sejít u kašny na Husově náměstí, a to spolu s pěveckým sborem Pěnice, který místo do celé akce přihlásil.

Koledy zazní v tento den také v Novém Městě nad Metují na Husově náměstí u vánočního stromu. S kytarovým doprovodem zazpívají dětí ze ZŠ a MŠ Krčín. Škola ke zpěvu vyzvala i další obyvatele města, aby se k dětem připojili.

Partnerem akce je v kraji Český rozhlas Hradec Králové.

K dnešnímu dni už je přihlášeno více než 450 míst po celé republice, z toho osm v zahraničí. Další
Česko zpívá koledy v České Skalici.kolektivy, party a nadšenci se stále ještě hlásí. Název akce se naplnil, zpívá opravdu celé Česko.

Tisíce lidí budou ve středu 10. prosince zpívat pět koled Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný jest k nám přišel a Pásli ovce valaši. Poslední koledu vybrali čtenáři hlasováním. Na závěr jako přídavek budou opět znít populární Vánoce, Vánoce přicházejí.

Známé osobnosti i zpěv v zahraničí

Na pódiích si zazpívají i některé známé osobnosti, například v Ostravě Martin Chodúr, v Opavě fotbalový obránce a bývalý reprezentant Zdeněk Pospěch, v Liberci herec, zpěvák a nositel Thálie Jan Kříž, v Ústí nad Labem zpěvák a skladatel David Deyl.

V židovské čtvrti v Třebíči se bude již potřetí zpívat před synagogou, která je památkou UNESCO. Asi největší akcí bude tradičně koncert a zpívání na Staroměstském náměstí v Praze, kde bude účinkovat skupina Čechomor.

Česko zpívá koledy v Novém Městě nad Metují.V zahraničí se k nám tradičně připojí krajané na trzích v Mnichově, v Madridu Česká škola a Klub Čechů a Slováků, nově budou zpívat spolky krajanů v Istanbulu, Milánu, Athénách a Norsku.

Na řadě míst budou pokračovat trhy, koncerty a další akce. Zpívání koled je dobrou příležitostí setkat se s našimi čtenáři, přáteli a blízkými a prožít hezký předvánoční večer.(bed, md, reh)