Veřejnosti bude opravený okruh oficiálně předán Lesy ČR, které jsou majiteli pozemku, do užívání dnes v 10.00 hodin.

„Obnova turistického chodníku řeší usnadnění přístupu veřejnosti na vyhlídku a ochranu přírodních útvarů v podobě lokálních úprav na přístupové žlutě značené turistické trase," vysvětlila mluvčí Lesů České republiky Eva Jouklová.

Na okruhu dlouhém třináct set metrů byla vybudována nová schodiště, a to ve vybraných lokalitách a nejvíce exponovaných pozicích tras. To zajistí větší bezpečnost turistům.

„Stávající ocelové konstrukce byly opraveny a opatřeny ochrannými nátěry, dřevěné stupně a madla byly vyměněny za nové. Nově byla zřízena schodiště s podestami pro usnadnění přístupu také ve špatně dostupných nebo trvale podmáčených lokalitách," popsala Eva Jouklová.

Celou investici přesahující šest set tisíc korun hradily Lesy ČR ze svého Programu 2020.

Hrad Adršpach je volně přístupný a určitě stojí za návštěvu. Projdete se po nových a obnovených modřínových a bukových chodnících, čekají vás vyhlídky, které jsou nyní opatřeny kovovým zábradlím a celý okruh je vhodný také pro rodiny s dětmi.

Jak uvedla pracovnice informačního centra v Adršpachu, tak tento okruh nepatří do návštěvnické zóny skalního města.

Turisty ale do této lokalitu, stejně jako opravenou stezku na Křížovém vrchu posílají a doporučují k návštěvě.

„Ke zvýšení návštěvnosti skalního města to zřejmě nepřispěje, ale v každém případě to bude zatraktivnění další lokality v tomto nádherném koutu jedinečné přírody," míní pracovnice informačního centra.