Stezka začíná u pivovaru v Olivětíně a částečně je vedena i po místních komunikacích. Pro část stezky se využil i bývalý náhon, který vede až pod klášter. Stezka je vedena přes Otovice až k hranicím s Polskem. Tam se napojuje na cyklostezky, které jsou na polském území. „Byli bychom rádi, kdyby se podařilo v budování cyklostezek pokračovat. Je také už zpracovaný projekt na stezku okolo Pasa. Tam to zatím vázne na domluvě s okolními obcemi, jelikož to už není na katastrálním území Broumova. Z jejich strany zájem a podpora o projekt není, a tak to je prozatím odloženo. Bylo to také podmíněno výkupem pozemků z lesního a půdního fondu, jenže tam byla poměrně vysoká cena, a tak k dohodě zatím nedošlo," uvedl jako jednu z nejvýznamnějších akcí na katastru města místostarosta Kamil Slezák.

A co se nepovedlo?

Za čtyřleté volební období se městu nepodařilo dotáhnout do konce projekt dětského hřiště (objekt před dětským domovem). Tam se počítalo s celkovou revitalizací. Mělo tam vzniknout nové jeviště a hlediště. Počítáno bylo i se zázemím pro účinkující a budovat se měly i nové kabiny pro volejbalisty. „To se nám opravdu nepodařilo zrealizovat. Je to především proto, že jsme vysoutěžili projektanta, který to měl připravovat, jenže nás rok tahal za nos. Tvrdil, že má všechno připraveno a nakonec s námi přestal komunikovat. Vypravili jsme se za ním osobně a tam jsme zjistili, že rok utekl a na projekčních pracích nebyla provedena ani čárka. Na základě toho se sankcí odstoupil a nastoupil další v pořadí. Ten na tom začal pracovat, ale s jeden a půl ročním zpožděním. Projektová dokumentace je nyní už zpracovaná, je zažádáno o územní souhlas a stavební povolení, ale letos to už nestihneme," přiznal za vedení města Kamil Slezák.

Za čtyřleté volební období se městu nepodařilo dotáhnout do konce projekt dětského hřiště (objekt před dětským domovem).