Sál kulturního domu v Suchém Dole se začne plnit přinesenými vzorky a desítkami návštěvníků po patnácté hodině a degustace by měla začít s úderem 16 hodiny. Stejně jako v minulých letech se budou udělovat ceny v kategoriích červených a bílých vín, z nichž to úplně nejlepší získá titul Královna sklepa a jeho majitel si odnese putovního jednokřídlého anděla. Naopak putovního trpaslíka a nelichotivý titul Sračka roku bude přiřknut nápoji nejméně chutnému.
Při loňském 19. ročníku se z vítězství oprávněně radoval Vlasta Pásler z Náchoda, jehož směska z červeného a černého rybízu získala u porotců největší sympatie. Tehdy při vyhodnocovacím ceremoniálu přislíbil, že kromě klasiky chce na příští ročník připravit víno z avokáda a manga. Jestli se objeví exoticky laděný nápoj mezi desítkami přihlášených vzorků se uvidí už dnes odpoledne…


Také letos připravují organizátoři večerní baletní představení, které bývá premiérou i derniérou zároveň. Po loňské „překvapivé pravdě“, která odhalila, že Babička Boženy Němcové byla ve skutečnosti Balička, tak dnes od 21 hodin se příchozí mohou těšit na melodarma o třech obrazech nazvaném „Klikatý Jestřábův let ze Stínadel na Mars a zpět“, jenž odhalí Pravdu o Rychlých Šípech.