Využili uprostřed týdne volného dne, který jim zajistil církevní svátek Nanebevzetí Panny Marie, a vyrazili do oblíbených pískovcových skal. 

"Od 11 do 14 hodin musela být dočasně uzavřena komunikace vedoucí k obci od hraničního přechodu Zdoňov a od Teplic nad Metují. Je to jediné opatření, jež udrží tuto páteřní komunikaci obce průjezdnou pro případný zásah složek IZS," vysvětlil mluvčí policie Jan Čížkovský, proč hned několik policejních hlídek posílilo výkon služby na silnicích v okolí Adršpach.

„Parkoviště, na které se vejde přes 600 automobilů, bylo zcela zaplněno během dvou hodin. Z více než 90% to byli polští výletníci," měl dnes perný den jeden z týmu "regulovčíků", kteří navigují automobily na volná parkovací místa.

Policisté jsou na tyto situace zvyklí - v dané lokalitě k nim dochází ještě na začátku května, kdy mají v Polsku hned dva státní svátky. "Již z minulých let víme, že návštěvníci skal nemají v těchto dnech kde zaparkovat, neboť na vyhrazených parkovacích plochách bývá absolutně plno. To se potvrdilo i dnes," dodal Jan Čížkovský.