Do celoevropské akce se podepsáním Charty 2007 zapojilo také Nové Město nad Metují, které však program naplánovalo již na dnešní den. „Přidali jsme se letos spíš symbolicky, a to tím, že dnes od 7 do 14 hodin uzavřeme Školní ulici,“ informoval nás tajemník MěÚ Petr Tyč a dodal, že v pátek si Den bez aut připomenou také místní „mateřinky“ Rašínova i Krčín a Základní školy Krčín a Komenského.


Například v Mateřské škole Rašínova uspořádají výstavku složenou z obrázků od capartů, kteří měli za úkol nakreslit, jak si den bez aut představují. „Expozice je určena spíše pro rodiče, ale rádi uvítáme i kohokoliv jiného z veřejnosti,“ sdělila ředitelka školky Eva Rousková. Bohatý program má připravena i Základní škola Krčín. Podle slov ředitele Václava Kupky zde budou mladší školáci vytvářet na chodník kresby týkající se života bez automobilů a starší žáky pak čeká jízda zručnosti na bicyklu.


Informace o tom, zda a jak se v sobotu ke Dni bez aut připojí ostatní města v našem okrese, přineseme zítra spolu s anketou na toto téma mezi občany.