Rodiče s dětmi se tak pustili do práce a vyráběli například kuřátka, barvili vajíčka, vystřihovali slepičky… K vidění bylo mnoho dalších zajímavých tvořivých nápadů s velikonoční tématikou.

Pochutnávali si na různých salátech

Velkým zpestřením velikonočních dílen byla návštěva žáků z hronovské hotelové školy. Studenti totiž rodičům i dětem připravili rautík v podobě ovocných a zeleninových salátů. K ochutnání byly například salát z čínského zelí s ředkvičkami, zelný salát s jablíčky či ovocný salátek.

Největším lákadlem a inspirací pro rodiče dětí byla ukázka vykrajování a zdobení ovoce a zeleniny.

V rukou studentů se tak jablíčka, mango, meloun, okurky, pórek nebo rajčata proměňovaly v opravdová umělecká díla, do kterých se byla až škoda zakousnout… Dětem to ale zase tolik nevadilo a s chutí si na nazdobeném ovoci pochutnaly.

Celé dopoledne panovala ve třídách veselá nálada, kterou si rodiče s dětmi odnesli ze školky domů. Caparti ovšem neodcházeli jen s dobrou náladou, ale také s čokoládovým zajíčkem, kterého si zasloužili za vlastnoručně zhotovené krásné výrobky.

Pozitivní ohlasy zněly ze všech stran

Velikonoční tvořivé odpoledne se povedlo, pozitivní ohlasy ze strany dětí a rodičů doplnila i kladná reakce zástupců školky.

„Celý personál mateřské školy je vděčný hlavně za dlouhodobou výbornou spolupráci se studenty hotelové školy, která nechyběla ani na dnešních velikonočních dílnách. Žákům i jejich vedoucímu Jiřímu Johnovi, který vždy přijde s něčím novým, čímž každého příjemně překvapí, patří velký dík,“ shrnula průběh akce zástupkyně ředitelky Alena Portychová.

Děti se po akci vesele rozeběhly domů a mohly se společně se svými rodinami těšit na právě nadcházející Velikonoce s prodlouženým víkendEM.

Jiří Mach