Tereza Martinová, Hronov

Tento týden spinning bohužel moc nestíhám, a to především kvůli práci. Snažím se jezdit každý týden dvakrát, tak to snad v příštích dnech zase doženu. Musím ale přiznat, že se mi jezdí čím dál tím líp, proto nejezdím na hodiny spinningu s pocitem, že tam musím - ale s pocitem, že tam chci! Také mám radost z toho, že při spinningu stíhám ostatní, je vidět, že se fyzická kondice pomalu, ale jistě vylepšuje. Jsem zvědavá, jestli ve finále, až se budu vážit, budou vidět nějaké změny, zatím žádné velké změny nejsou. Kamarádi i rodina o mém mediálním hubnutí vědí a samozřejmě mně i fandí.

Olga Hirschauová, Police n. Metují

Skoro měsíc a půl máme za sebou. Hodiny spinningu jsou super, pěkně jsme se zapotily. Skvělé zpestření byla hodina sebeobrany, kde jsme se i zasmály. Škoda, že s holkami nemáme více společných hodin, kde bychom byly všechny. Bohužel sjednotit termíny všech děvčat není jednoduché. Lidé se ptají a zajímají se. Moje rodina si kupuje noviny. Překvapením jsou vždy fotografie. Zatím bych neřekla, že jsem zhubla, ale spíš pociťuji trošku zpevnění a zformování postavy. Hubnutí je běh na dlouhou trať a dva měsíce na zhubnutí a udržení si váhy je málo, ale alespoň je to dobrý začátek.


Petra Urbanová, Bezděkov n. Met.

Cvičení pokračuje velmi dobře a teď dokonce i s větší intenzitou. Na své postavě ještě stále nepozoruji žádné změny. Ale i přesto mě to neodrazuje od cvičení a spinning mě baví. Většinou se na lekcích spinningu potkávám s ostatníma holkami a společné cvičení nás víc motivuje k dalším aktivitám. Spousta známých a kamarádů si všimlo, že jsem často v novinách. Ohlasy jsou převážně kladné a všichni mě v hubnutí a sportování moc povzbuzují. Většinou se jim náš plán hubnutí líbí, ale být každý týden v novinách by se jim už zase tolik nelíbilo, je to asi moc velká popularita.


Gabriela Thérová, Machov

Od lekce sebeobrany, kterou teď mimochodem zkouším, kde se jenom dá, jsem absolvovala další hodinu spinningu. Zjišťuji, že se mi spinning velice zalíbil a pokud mi to čas dovolí, chodím na něj dvakrát týdně. Na váze stále žádné velké změny nepozoruji, ale jedno kilo už šlo dolů. Hurá! Co ale pozoruji víc – je to, že se mi zpevňuje celé tělo. Lidí, co mi fandí, den ode dne přibývá a mě to samozřejmě velice těší. Dokonce jsem i tak trochu sledovaná. Ať jím co jím, vždycky mi kamarádi z legrace „vyhrožují“, že mě vyfotí a pošlou to do novin, aby všichni viděli! Jsem zvědavá, zda v konečné fázi cvičení bude dole kilogramů víc.


Míša Máslová, Žďár nad Metují

Tak je další týden za námi, proběhlo povídaní, sportování a upravovaní našich jídelníčků. Dohromady měsíc plný poznání a zábavy. Hmaty ze sebeobrany jsem skutečně zkoušela na většině svých přátel, ale musím říct, že to nebylo nijak lehké. Lidi kolem mě, jak jsem tak vypozorovala, se docela zajímají o to, jak probíhá společné hubnutí. Babička mi sbírá všechny noviny, ostatní z rodiny se vyptávají jak pokračuji a kamarádi nejčastěji komentují naše fotky. (sýk)


Ve Sportcentru Helenas.r.o. v Polici nad Metují se od začátku letošního roku pokouší pětice dívek shodit nějaké to kilo navíc. Již příští týden se spustí na internetu hlasování, ve kterém budou moci čtenáři volit svou favoritku. Nevyhraje ta dívka, která shodí nejvíce kilogramů, ale ta, která bude vám – čtenářům nejsympatičtější.

Fejeton Deníku:Vydržte dál, cíl je na dosah

Únor bílý pole sílí, to víme už od předků. Kdo ale posílá ty odvážlivce, muže i ženy, kteří se pustily před časem do odvážného zápasu s vlastní hmotností a cíl už mají nedaleko? Především oni sami, jejich dobrý pocit, že udělali něco mimořádně dobrého pro své zdraví, pohodu a spokojenost a navíc i praktického, což se odrazí zase v jejich jarním šatníku, který se mnohým za měsíc rozšířil, zatímco oni se smrskly. Myslím tím nádherné chvíle, kdy mohou na manžela radostně zavolat: Pepo, podívej, už se zase do nich vejdu. A pánové zase: Podívej, lásko, už se mi vrací sako!
Změna jídelníčku vedená rovněž zkušeností starších, že tučná strava jest sémě ďáblovo a přiměřený pohyb těla, cvičení prostě udělaly své. Tak vydržte dál, cíl je na dosah. Až dojdete k úspěšnému závěru, stejně přijdete na to, že cíl není zase tak důležitý, daleko poučnější a cennější pro člověka je cesta k němu.
Můj atletický soused nerad chodil na venkovské taneční zábavy a plesovou sezóno nenáviděl. Když jsem se ho ptal proč, říkal: Já prostě to povinné sousedské stěhování kredenců nemám rád. Myslel tím ony tance ze slušnosti s barokními dámami. A až se na prvním „odlehčeném“ plesu budete vznášet ve víru tance jako vánek, poznáte, že trocha té námahy stálo za to. Že se vám přeci jen zdařilo změnit směr - vrátit barokní náznaky své postavy ke štíhlé gotice. (Vladimír Burjánek)