Podle slov starosty obce Vítězslava Vítka byla dostavba ukončena letos na jaře a kromě zasedací místnosti, která byla budována především s cílem zajistit celoroční zázemí pro zájmové složky obce, vznikla v nových prostorách také kuchyňka, sociální zařízení, šatna a také místnost, v níž budou prováděny masáže a kosmetika.

Celkové náklady na dostavbu činily 900 tisíc korun. Na finanční pokrytí prací použila obec dotaci 400 tisíc korun od Ministerstva pro místní rozvoj ČR a zbytek nákladů hradila ze svého rozpočtu.

„Zmíněnou zasedací místnost, kterou si naši občané budou moci poprvé prohlédnout právě při volbách, pak pomohly vybavit prostředky z jiných zdrojů. Díky projektu Odraz historicko-kulturních tradic mezi obcemi Suchý Důl a Vambeřice, který u nás ještě stále probíhá a je spolufinancován z Fondu mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce ČR-PR 2007 – 2013, se do místnosti podařilo zakoupit skříně, židle, šatní skříně a stůl pro počítač. Z peněz byla pořízena i kuchyňka,“ informoval nás starosta Vítězslav Vítek.

(Zuzana Kubečková)