Zajímavostí tohoto okrsku v centru města byla letos relativně velká účast přespolních voličů, kteří přišli s volebními průkazy. „Během pátku přišlo takových voličů 17. Většinou se jednalo o návštěvníky z Prahy, ale přišli i výletníci, kteří mají trvalý pobyt v Plzni, Pardubicích, Novém Městě nad Metují, Rakovníku, Holešově nebo v Mladé Boleslavi,“ nakoukla do doplněného adresáře voličů jedna z členek volební komise.

„Většinou se jednalo o turisty, kteří jsou ubytovaní v broumovských hotelech a v klášteře,“ doplnila zapisovatelka volební komise Věra Kaňerová.

Tolik voličů na volební průkaz nepamatuje ani Marie Forejtková, která zasedá ve volební komisi už popatnácté. „Zažila jsem od roku 2002 už hodně komisí, ale tolik lidí na volební průkaz tady ještě nevolilo. I když jednou tady byli v době voleb ubytovaní herci, kteří hráli divadlo pro děti. To jich bylo deset nebo dvanáct a všichni sem přišli volit,“ vzpomíná volební pamětnice.

Při volbách do sněmovny před čtyřmi roky zde byla volební účast téměř 52% a zvítězilo ANO (23,48%) před ČSSD (16,72%). Jak to dopadne letos uvidíme po dnešní 14. hodině.