V Polici nad Metují se v sobotu od 8.00 do 14.00 hodin konají na Masarykově náměstí vánoční trhy. V sobotu se v Pellyho domech od 9.00 do 13.00 hodin uskuteční malý mikulášský trh a v Muzeu papírových modelů je možné navštívit výstavu papírových betlémů. Ta potrvá až do 11. ledna příštího roku.

Ve skalách se potkáte s čerty

Zábavné sobotní dopoledne v Adršpašských skalách ocení především děti. Od 10.00 do 13.00 hodin jsou pro ně připraveny Adršpašské čertohrátky. Na programu budou soutěže zručnosti i vědomostí, ve skalách se děti setkají s čerty, Mikuláši, andílky a ozdobí si několik stromečků. Na konec se budou opékat buřty. Ti nejmenší dostanou i drobnou odměnu.

V České Skalici můžete zajít v neděli od 17.00 hodin do kostela Církve československé husitské ve Sportovní ulici, kde vystoupí s pásmem adventních a vánočních písní folková skupina Kantoři.

Nostalgické Vánoce nabízí muzeum

V sobotu i v neděli nabízí od 10.00 do 16.00 hodin muzeum Boženy Němcové v České Skalici tradiční prodejní výstavu Vánoční inspirace „Kouzlo starých časů". Výstava nabídne romantické vánoční dekorace, adventní vazby a také dárky.

V Hronově můžete ve sboru Církve adventistů sedmého dne na Padolí navštívit v 16.00 hodin vernisáž výstavy fotografií manželů Jarmily a Vlastislava Balcarových, Výstava je zaměřena na téma „Lidé a město". Následovat bude benefiční koncert pěstounské rodiny Konečných, Sala maka sinkis.

Bohatý program bude i v Čapkově sále. V sobotu v 19.00 hodin tam začíná závěrečný věneček tanečních a v neděli v 16.00 hodin tam začíná mikulášská nadílka.

Vánoce za starých časů nabízí v údolí

V Babiččině údolí můžete navštívit Advent v Ratibořicích, který byl zahájen už ve čtvrtek a potrvá do neděle. Každý den od 9.00 hodin vás přivítají adventně a vánočně vyzdobené interiéry zámku. V Rudrově mlýně vás obdobím adventu a Vánoc na českém venkově provedou členové Folklorního souboru Barunka. U Panského hostince, kuželníku a v budově vodního mandlu se bude konat malý adventní trh. Nahlédnout můžete i do „štědrovečerně" vyzdobené Babiččiny světničky na Starém bělidle.

V Jaroměři začínají od 10.00 hodin u Městského divadla tradiční vánoční trhy, které nabídnou vše, co o Vánocích udělá radost a bohatý doprovodný program.

Už dnes můžete od 17.00 hodin zajít do koncertního sálu na zámek v Novém Městě nad Metují, kde se bude konat adventní benefiční koncert. V programu se představí dětský pěvecký sbor Terénní berušky, smyčcový orchestr Archi con Brio a jako host vystoupí violoncellové kvarteto Cellisimo. Výtěžek bude věnován sdružení Modré srdce, které pomáhá autistickým dětem.

Od shonu je možné utéct pod stan

Kdo si chce oddechnout a utéct od předvánočního shonu, může sbalit stan, teplý spacák a už dnes zavítat na Hvězdu u Police nad Metují, kde se koná až do neděle 51. ročník zimního táboření. Pro táborníky je kromě vatry na zahřátí připraven i bohatý program, kde zahraje také trampská kapela Kamarádi osady 5.