"V souvislosti se silným větrem odstraňovali hasiči přes dvacítku popadaných stromů. K těmto technickým zásahům začali vyjíždět až po 17. hodině, a to nejvíce v severních okresech na Trutnovsku a Náchodsku. Ve většině případů padaly stromy na komunikace, v Úpici pak došlo k pádu stromu na rodinný dům, ale celá věc se obešla bez zranění. Stromem nebyl zablokován ani žádný důležitý silniční tah. V jednom případě pak hasiči vyjížděli k napůl utržené plechové střeše v Otovicích na Broumovsku. Pomohli se zajištěním střechy tak, aby nehrozila pádem do silnice," uvedla mluvčí HZS Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

Během čtvrtka do odpoledních hodin pak zaměstnávaly hasiče především dopravní nehody. Jednotky likvidovaly následky nehod nebo vyprošťovaly zapadlá vozidla asi ve dvaceti případech. Ve většině případů se vše obešlo bez zranění. Kromě tragické nehody na D11, způsobila dopravní komplikace také nehoda tří vozidel na silnici I/35, jež se stala v Hořicích. Střetla se zde dvě nákladní vozidla a dodávka, silnice byla asi na dvě hodiny uzavřena.

Nejvíce zásahů měli hasiči na Trutnovsku (15) a Náchodsku (13), dále pak na Hradecku (9), Jičínsku (8) a Rychnovsku (6). V jednom případě pak vyjížděli dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou a Nového Města k likvidaci požáru ve Středočeském kraji.