Jednotlivá stanoviště s exponáty jsou osazena tabulkami, které informují o jakou horninu se jedná a o místě, odkud pochází.

Na slavnostním otevření přivítala přítomné starostka Ida Jenková, se vznikem a účelem koutku je seznámil Jan Troutnar, vedoucí odboru životního prostředí, investic a majetku na městském úřadu. Ten je totiž hlavním iniciátorem jeho vytvoření. Slavnostní atmosféru navodili mladí bubeníci z místní základní umělecké školy.

„Nápad na vytvoření takovéto expozice je starý asi patnáct let, kdy jsem přišel na Broumovsko. Myšlenka však upadala v zapomnění a reálně se o ní začalo mluvit v době, kdy se řešilo, jak tuto část parku využít. To bylo v roce 2010. Pak ale nastalo objíždění lokalit a vybírala se místa, kde by bylo možné horniny odebrat. V této práci mně výrazně pomáhal Jiří Kopecký z geologické služby. Potom následovala přeprava hornin a instalace expozice. Naplánované to bylo zhruba na rok, ale jelikož se vše dělalo po chvílích a ve volném čase, protáhlo se vše na roky dva," přiblížil vznik „geo koutku" Troutnar.

Hotovo bylo vloni, ale otevření geologického koutku si Poličtí nechali až na jaro. Celkové náklady na zřízení expozice činily osmdesát tisíc korun, avšak na investici se využila dotace ve výši padesáti tisíc.

„Koutek by měl být přínosem zejména pro školy. Měl by sloužit zejména jako doplněk k výuce. Děti tady mohou vidět horninu na vlastní oči a osahat si ji. Samozřejmě přispěje i k rozšíření znalostí místních obyvatel a návštěvníků města," doplnil Jan Troutnar.