Strážníkům předali štěňátka jejich kolegové ze státní policie v Jaroměři. Bez pomoci by neměla šanci přežít. Strážníci „drobečky", jak jim začali říkat, spolu s policisty nakrmili a okamžitě začali i pomocí Facebooku shánět kojnou fenu. Někteří dokonce ani nešli ze služby domů. Bylo to napětí, které sledovaly stovky lidí na Facebooku.

Přihlásil se jeden muž z Náchoda. Zdálo se, že jeho fena by byla schopná štěňátka odkojit. Strážníci a desítky lidí drželi palce, jak to dopadne. Když však pán přijel, pokus s touto fenkou nedopadl dobře. Sice projevila zájem, ale k samotnému kojení už nedošlo. Ještě večer však štěňata putovala do Rychnova nad Kněžnou, odkud se přihlásila žena, která vlastní chovnou stanici a fenu, která už několik cizích štěňat úspěšně odkojila. A díky bohatým zkušenostem chovatelky i skvělé fence se podařilo, že štěňátka se okamžitě přisála.

„Měli jsme pocit, že štěňátka a jejich nová maminka k sobě patří snad odjakživa. Opravdu se nás zhostila nevýslovná radost a zároveň obrovská vděčnost," uvedl Ondřej Mundl,velitel Městské policie Jaroměř.

Je tak veliká naděje, že zpočátku smutný příběh bude mít šťastný konec.

Prozatím ještě ani není jasné, o jakou rasu se jedná. I tak pomoc pro psí sirotky začalo nabízet obrovské množství lidí z celé republiky. „Opravdu velice si vážíme veškeré nabízené pomoci a mnohokrát všem moc a moc děkujeme," uvedl Ondřej Mundl.

Je podle něj smutné, že se najdou tací lidé, kteří jsou schopni bezbranným tvorům tohle udělat. Štěňata se našla pohozená v příkopu vedle silnice a jen díky všímavým lidem se je podařilo zachránit. Nyní jim bude dopřáno pár dní klidu, a pak se pro ně budou hledat případní noví páníčci.

„Poděkování si zaslouží kolegové z Obvodního oddělení Policie ČR Jaroměř za jejich nezištnou pomoc, kdy v prvních chvílích zajistili štěňátkům veterinární péči a ze svých soukromých finančních prostředků zakoupili umělou výživu a nezbytné lahvičky na krmení a sami pak i aktivně prováděli první krmení. Díky patří i všem našim strážníkům, kteří se aktivně zapojili jednak do péče o štěňátka nebo se pokoušeli všemožně sehnat náhradní psí mámu. Byli mezi nimi i ti, kteří přijeli do práce i ve svém osobním volnu nebo zde zůstali i dlouho poté, co jim služba skončila," dodal Ondřej Mundl.

Klobouk dolů v komentářích na Facebooku symbolicky smekla spousta lidí.„Toto je suverénně nejlepší zpráva dne. Myslím na vás s vděkem a přeji celému týmu MP Jaroměř, zachráncům, náhradní mamince i prckům dobré spaní. Musí to být skvělý pocit, že vaše služba je skutečně tou v pravém slova smyslu," uvedla na facebooku Městské policie Jaroměř Lucie Trávníčková.

Dana Kubištová jim zase poděkovala se slovy: „Jste parta, která má srdíčko na pravém místě. Právem Vám patří úcta a obdiv." A třeba Olga Svobodová napsala: „Díky za ty drobečky. Takový policajty bych brala i u nás se srdcem na správném místě."