„Na ní jsme představili všechno, co naši žáci umí a také to, co by mohli předvádět svým rodičům a známým při Vánočních svátcích,“ přiblížila nám ředitelka hotelové školy Štěpánka Thérová.

Interiér školy návštěvníkům nabídl vánoční výzdobu nebo slavnostní tabuli.

V jedné z učeben se šikovní žáci chopili sklenic a ukázali přítomným, jakým způsobem se dají namíchat vánoční drinky. Kdo měl zájem, mohl se také přiučit, protože nechyběla ani ukázka výroby vánočního cukroví nebo zdobených perníčků.

Nebyly to jenom sladkosti, které studenti připravili pro zájemce o kuchařské či barmanské umění. Na stolech se také objevily rozmanité tvary, jež žáci vyřezali z ovoce. Čokoláda tekoucí z fontány chuť ovoce doplnila.

„Kdo chtěl, mohl navštívit i přednášku učitele Jana Macha, který se vrátil z roční stáže z Ameriky a o svém působení v cizině dokáže velice krásně vyprávět,“ dodává Thérová.