O uplynulém víkendu byl Roman Skála na návštěvě u svých přátel v Nittedalu, se kterými se šel v neděli podívat do okolních lesů a k jezeru Svarttjernet. Procházeli kolem vodní plochy a najednou uslyšeli volání o topící se dívce.

„Skočil jsem hned do vody a plaval k ní. Byla asi patnáct metrů od břehu a měl jsem problém ji vytáhnout. Na břehu jsem té dívence poskytl první pomoc a poté ji přidal členům letecké záchranky, “ řekl v rozhovoru pro norské noviny Roman Skála.

Od záchranářů dostal pochvalu za rychlou akci, která zachovala dítěti život.

Třiatřicetiletý Roman Skála je ženatý, jeho rodina žije ve Žďárci v rodinném domku. Manželka se zabývá svatební agenturou, má obchod ve Skutči a v Litomyšli.

„Od mládí cestoval, byl několik let za prací v Americe a v Austrálii, teď už je několikátým rokem v Norsku. Má dvě děti – Diance jsou tři roky, Dominik je šestiletý. Roman z Norska přijede domů teď ve středu nebo ve čtvrtek, zůstane týden. Doma se většinou věnuje úpravě okolí domu a s rodinou se snaží vždycky jet na dva až tři dny někam na výlet. Je to zodpovědný, spolehlivý člověk, nikdy nikomu neodmítne pomoc, všem se snaží vyhovět. Rád posedí u grilu s přáteli a vypráví zážitky z cest,“ řekl Chrudimskému deníku soused rodiny Skálovy Mirek Beránek.

Více informací naleznete na této adrese Norského zpravodajství:

http://www.rb.no/lokale_nyheter/article4368239.ece

Náhled titulní stránky norských novin:

Mirek Beránek